MATMEKKAS MAT

Här hittar du asiatisk mat på riktigt. Kockarna mal sin egen curry och lagar mat som deras mormor och farmor lagade. Maten lagas från rena, färska, ekologiska råvaror och inga onödiga tillsatser. Vi samarbetar med gårdar som liksom vi brinner för ren obesprutad mat. Råvarorna väljer vi efter säsong och menyerna planeras bara en vecka i förväg för att kunna ta hänsyn till väder, vind och tillgång. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dig som äter maten.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

TILLFÄLLIGA ÖPPETTIDER
TORSDAG – SÖNDAG 11.00-17.00
ONSDAG 11.00 – 20.00

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

HÖSTLOV PÅ MATMEKKA 24 OKTOBER – 1 NOVEMBER
ÖPPET ALLA DAGAR 11–17, ONSDAG 11–20

DIA DE MUERTOS MENY
CHILI PÅ SVENSK HÖGREV   155                                                        
GRÄDDFIL, PICKLAD RÖDLÖK, FÄRSK KORIANDER, CHILI, MAJSCHIPS
ENCHILADAS 145                                                                                 
VETETORTILLA, BÖNSMASH, MAJS, OST
HET TOMATSÅS, FÄRSK KORIANDER, CHILI
TACOTALLRIK   145
SVARTÅDALENS NATURBETESFÄRS, TOMAT, GURKA, MAJS
SALLAD, OST, RÖDLÖK, GRÄDDFIL, TOMATSALSA, MAJSCHIPS

UTE & VID GRILLEN 11.30-13.30
MEXICANSK HAMBURGARE 150G
  130                                                
PICCO DE GALLO, BÖNMOULE, THYBO OST
BARNHAMBURGARE  85
PAN DE MUERTOS   32
HET MEXIKANSK VARM CHOKLAD
LITEN/STOR    32/42

 BARNMENY
TACOTALLRIK   85
PANNKAKOR MED BÄRSYLT & GRÄDDE  75                                    

ÖVRIGT
PHAD THAI
RISNUDLAR, ÄGG, TAMARINDSÅS, KÅL, MOROT, PURJOLÖK, FÄRSK KORIANDER, CHILI, CITRON, ROSTADE JORDNÖTTER
välj mellan
SVENSK KYCKLINGINNERFILÈ   165                                                                             

EKO – TOFU FRÅN YIPIN VALLENTUNA     145                                                              

SOCKERTÅNGSNUDLAR    165                                                                                       
Framtidens favoritalg från Koster, Västkustens Havsträdgård

OBSERVERA att denna meny endast gäller vecka 44. Se nedan stående meny och Human Nature Meny för v. 43 och resten av hösten

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

HUMAN NATURE MENY

INDISK HÖSTÄRT & GOTLANDSLINSSRAGU, PAPADAM, JASMINRIS 145
Svenskodlat protein – Vegan 

PHAD THAI, SOCKERTÅNGSNUDLAR, TAMARINDSÅS, KÅL, MOROT, PURJOLÖK,
FÄRSK KORIANDER, CHILI, CITRON, ROSTADE JORDNÖTTER 165
Framtidens favoritalg från Västkustens havsträdgård

ODLAD REGNBÅGE VATTUFALL & BLÅMUSSLOR I GRÖN CURRY
SVENSKODLAD QUINOA 225
Musslan – havets egna reningsverk som räddar döda havsbottnar

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

MENY – OKTOBER 2020

RISNUDELSOPPA PÅ VÅR HEMKOKTA BULJONG, KÅL, MOROT, PURJOLÖK, BÖNGRODDAR, ROSTAD VITLÖK, CHILI, FÄRSK KORIANDER
välj mellan
SVENSK KYCKLINGINNERFILE 165
EKO – TOFU FRÅN YIPIN VALLENTUNA 145

PHAD THAI, RISNUDLAR, ÄGG, TAMARINDSÅS, KÅL, MOROT, PURJOLÖK, FÄRSK KORIANDER, CHILI, CITRON, ROSTADE JORDNÖTTER
välj mellan
SVENSK KYCKLINGINNERFILE 165
EKO – TOFU FRÅN YIPIN VALLENTUNA 145

BARNMENY GÄSTER UNDER 12ÅR
EKOLOGISKA PANNKAKOR, BÄRSYLT, GRÄDDE  75
PASTA BOLOGNESE 85

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

KVÄLLSMENY ONSDAGAR

NÄR ASIATISK MAT LAGAS PÅ HÅLLBARA SVENSKA RÅVAROR &
THAILÄNSKA KRYDDOR
295kr pp (Observera att denna meny måste förbokas)

TOM YAM – GRÖNCURRY, BLÅMUSSLOR & HÖSTÄRT
KRISPIG FLÄSKSIDA NIBBLE GÅRDSGRIS, RÖDCURRY,
SVENSKODLAD QUINOA – SVINMÅLLA
SOMTAM PÅ KÅLROTSNUDLAR, SALTROSTADE FRÖN
FRITERADE HÖSTRULLAR – ROTFRUKTER, KÅL & SVAMP – HET DIPPSÅS

Dessert
THAILÄNDSK ÄGGKAKA FRITERAD LÖK & KOKOS
 *Med reservation för ändringar
17-20 (köket stänger 19)

Denna meny är inte tillgänglig under höstlovsveckan v.44

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

KONFERENS PÅ MATMEKKA

Vi befinner oss på vackra Kungliga Djurgården, endast 15 minuter från Stockholms central, den grönaste platsen för konferens. Spännande museiemiljö i kombination med vacker trädgård ger unika möjligheter. I samband med er konferens på museet  erbjuder vi  ekologisk frukost, spännande luncher och kaffe med hembakta kakor.

Läs mer om museets fina konferenslokaler här.
MAT & DRYCK
Hos oss får Ni möta ekologiska råvaror valda med omsorg för naturens välbefinnande.
Vi skapar och lagar med varsam hand allt för att bevara så naturliga smaker som möjligt.
Vi jobbar med små producenter som liksom vi värnar om jordens framtid.
Under dagen serverar vi frukost, lunch samt kaffe med dagens EKO sött på eftermiddagen.

Halvdag 275 kr
Heldag 325 kr
Priser exklusive moms.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Tisdag – söndag 11–17
Onsdag 11-20
Måndag stängt

KÖKET HAR ÖPPET 
Tisdag – fredag  11-15
Onsdagar 11-19 Kvällsöppet! 
Helger 11-16
Övrig tid är du välkommen att fika!
På onsdagskvällar finns det massa goda bakverk och smörgåsar.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

KONTAKT 
Restaurang Matmekka
c/o Etnografiska museet
Djurgårdsbrunnsvägen 34
102 67 Stockholm
matmekka@carolaseko.se
070-777 12 50

HITTA HIT
Buss 69 från Sergels torg – Museiparken på Gärdet