Lunch på Matmekka (Måndagar stängt) 16 – 19 november

Torsdag

Nua Phad Gra-poaw
Ytterlår nötkött från Svartåldalen wokad med chili, vitlök, gul lök, morot, purjolök, basilika, serveras med jasminris

Bönbiffar
Ekosvartbönor, champinjon, ost, ägg,  serveras med rostad rotrukt, sötpotatis, pumpa samt gurka-yoghurt.

Asian lax
Norsk odlad lax ugnsbakad med teriyaki-sweet chili, ingefära, citron, serveras med jasminris och kokt broccoli

Fredag-söndag

Nua Phad Pet
Ytterlår nötkött från Svartåldalen wokad med hemgjord rödcurry, kokosmjölk, ekogrönsaker, basilika

Bönbiffar
Ekosvartbönor, champinjon, ost, ägg,  serveras med rostad rotfrukt, sötpotatis, pumpa samt gurka-yoghurt.

Asiatiska fiskbiffar
Fiskfärsbiff på MSC-märkt sej & norsk odlad lax, med rödcurry, vårlök och citronblad serveras med jasminris, hemgjord sweetchilisås och picklad rödlök

Alltid på Matmekka

Karibisk kyckling
Kycklingben från Bosarp marinerad med kanel, oregano, serveradsmed rostad sötpotatis, rotfrukt samt mango-ingefäradressing

Kuy teaw pack
Egenkokt grönsaksbuljong, risnudlar, purjolök, salladskål, rostad vitlök, chili & koriander

Tom gai
Egenkokt klar kycklingbuljong, risnudlar, purjolök, salladskål rostad vitlök, KRAV kyckling från Bosarp, chili & koriander

Raw falafel sallad
Vegetarisk rå falafel på kikärtor, pumpafrön, spiskummin, selleri, zucchini, pumpa, fårost, serveras med jordgubb-citrondressing