Lunch på Skuggan

vecka 34

Stående rätter hela veckan.
Småländska isterband, stuvad sommarkål, dill & picklad rödbeta, 145 kr
Pocherad flundrafilé med gubbröra på Klädesholmens matjessill, brynt smör & gräslök, 145 kr
Zucchini-, pumpa-, och fetaostbiff, tzatziki, tomatsås & sommargrönsaker, 115 kr
Matjessill från Klädesholmen, syrad crème fraiche, picklad rödlök, ägg och brynt smör, 135 kr
Rödbetsburgare med stenugnsbakat bröd, coleslaw och potatischips, 135 kr
Caesarsallad med ekologisk kycklingbröstfilé från Brösarp, krutonger, 145 kr

Dagens lunch

Tisdag
Lammköttbullar på kungens lamm som betat på Stora Skuggan, tzatziki & tomatsås, 125 kr

Onsdag
Fläskkarré med majonnäs & barbequesås, 125 kr

Torsdag
Kålpudding med lingon & sky, 125 kr

Fredag
Karibisk kyckling med sötpotatisaioli, chili & lök, 125 kr

I lunchen ingår bröd och sallad. Kaffe efter maten, 10 kr

Stenugnsbakad surdegspizza
Vår pizzadeg får jäsa i två dygn långsamt i kyla. I degen river vi ekopotatis som gör pizzan unik. Surdegspizzan serveras med vitlöksdipp.

Bianco – Thybo-ost från Thise-mejeri i Danmark, rökt Bosarp eko-kyckling, sommarlök, gröna blad, rökt morot & tryffel, 145 kr
Tomat – vitlök, oregano, tomat, semi-torkad tomat, sommarlök, gröna blad, örtolja & Thybo-ost, 135 kr