Verksamheten bygger på min och mina medarbetares vilja, engagemang, kreativitet och kunskap.
Allt började när sonen fick sin första skolmat.
Sagt och gjort startade Carola Karlbergsskolans skolrestaurang 1995 för att visa att det går att laga mat som är god, näringsrik och smakar gott till 225 skolbarn.
Från en karriär som ekonom gjorde Carola slag i saken och började laga mat och lära sig allt om den äkta råvaran. Det blev såklart succé och starten på en kamp för den ärliga, vällagade ekologiska maten där jordbruk och bonden är en viktig del i det cirkulära tänkandet.
Sedan dess har Carola skrivit fyra kokböcker, deltagit som sommarpratare, varit jordbruksminister Margareta Winbergs matambassadör, mottagit Gastronomiska Akademins Silvermedalj, examinator på Grythyttan, ordföranden och domare i en rad mat jury sammanhang, mottagit priser som Euro-Toque, Kravs Årets Morot, Årets Werner, varit TV kock och öppnat Värdshus på kungens mark Stora Skuggan, Östasiatiska museet, Konstfack och bageri och brödbutiker. Listan och utnämningar är lång.
Carola är en lysande kraft där ord och handling är ett. En dag med Carola går undan. Den börjar i gryningen med besök i de olika köken, bageriet, bland gästerna och sin älskade personal. Hon hackar, kokar buljong, knådar deg och slänger käft med mästarbagaren från Kashmir, kökschefen Daniel på Värdshuset, dottern Alexandra som är VD och alla i hennes väg.
I Carolas händer skapas ärlig mat på bästa råvaror utan krusiduller.
Hon visar vägen till en framtid för en grönare och mer lustfylld värld.
Det är Carolas EKOOOOO…
2023 – Jury i Stockholms Gastronomiska Huvudstad.
Ordförande för juryn ÄT Stockholm.
2020 – Hantverksbageriet och två brödbutiker öppnar under pandemin.
2019 – Grythyttan examinator för kulinariska kockar.
Ordförande juryn Matlust.
Öppnar Matkonst på Konstfack.
2017 – Öppnar Matoteket på GIH
2016 – Öppnar Restaurang 12an i Sollentuna.
2015 – Stora Skuggans Världshus öppnar.
2014 – Änglamarkspriset, jurymedlem.
2012 – Öppnar Matmekka som blir årets hållbaraste krog.
Årets Giraff, U&We.
Ellenkeyskolans skolrestaurang med 250 gäster.
2010 – Kungstensgymnasiets skolrestaurang med 250 gäster.
2009 – Ruter Dam- Gunilla Ahrens förebildspris.
Bok Carolas EKOSÖTA publiceras av Langenskiölds förlag.
2008 – TV4, Matakuten av Baluba produktion.
Månadens Stockholmare av Stockholms stad.
Finalist Leva-bättre priset.
2007 – Änglamarkspriset, Coop.
Årets Miljöledare- näringslivets miljöchefer.
Naturskyddsföreningens Hedersmedlem.
2005 – Bästa Livstidslitteratur- Manna Måltidsakademin Grythyttan.
Bok Manna??
2003 – Vice Precident Euro Toque.
2002 – Sveriges Matambassadör under jordbruksminister Margareta Winberg.
Projekt vardagsmat Skansen 10 000besökare.
2001 – Alfaskolans restaurang med 500 gäster.
2000 – Sri Lanka.
Sommarpratar P1.
Gästspel Franska matsalen Hilton Hotel Colombo.
Domare vid Asiens största mattävling.
1999 – Gastronomiska Akademins Silvermedalj.
Euro- Toque, Chef of the Month award.
Grundare av Carolas EKO.
Domare Green Chef of the Year.
1998 – Electrolux- Eco Kitchen Prize.
Ekologisk Mat i Storkök- Sagt och Gjort, publicerat av Natur och Kultur.
Projektledare Ekologiskt Resurscentrum.
1997 – Owe Törnqvist Miljöpris.
Årets Morot, KRAV.
Årets Werner, Restaurang Världen.
Årets Stockholmska, SvD
1995 – Startar Karlbergsskolans skolrestaurang med 225 gäster.
Föreläser ute i landet med fokus bra skolmat.
Lärorikt och fyllt av skratt. Så blir det när Carola talar eller kommer in som inspiratör. Carola erbjuder utbildning i teori och praktik inom ekologi, råvaror och matlagning. Självklart skräddarsyr vi efter dina önskemål.
Varför inte överraska med Carolas kokböcker. Släpp låss matlagningslusten. Det har blivit fyra innehållsrika och vackra böcker om hennes mat. 56 enkla ekorecept, Carolas EKOsöta, Eko kök, Manna
Häng med när Carola kokar buljong, hackar, skalar, steker med bästa råvarorna i säsong. Lär dig att få spisen och ugnen som bästa vänner. Det blir bruna bönor, babaganuch eller nyponbakelse när Carola lagar i TV, på mässor eller konferanser.