Från bruna bönor till babaganuch & nyponbakelse

Carola Magnusson är superkraften som alltid sätter den äkta råvaran och mathantverket först.

Hon är den innovativa kocken som lagar mat till skolbarn och celebriteter, kockar på TV, skriver kokböcker och driver brödbutiker, restauranger och värdshus på kungens mark.

Att skala, hacka, steka och koka är lika viktigt som att slänga käft med gäster och att berätta om råvarornas kraft och tankar kring den goda måltiden.

Om allt detta kan du läsa i de fyra kokböcker Carola skrivit och skapat.

Från mat tant till TV-kock och restauratör på kungens mark.

Böckerna hittar du på restaurang Matmekka och Folkan samt hos Langenskiölds förlag.

55 Enkla ekorecept

Det här är ingen vanlig kokbok utan en samlingsvolym över Carola Magnussons bästa och mest älskade recept. Boken innehåller 56 goda, nyttiga och vackra recept för alla tillfällen. Självklara ingredienser i hennes mat och bak är ekologiska råvaror, närproducerat och smak. Det är enkelheten som styr vad som ligger på tallriken när det ropas att maten är klar. Det ska vara lätt och roligt att laga nyttig och bra mat både till vardag och fest säger Carola Magnusson.

Carola Magnusson har tidigare skrivit böckerna, Manna – en medveten kokbok, som belönades med Måltidsakademiens pris i Grythyttan, Carolas Ekokök, Carolas Ekosöta. Hon driver i dag restaurang på Etnografiska museet i Stockholm, Stora Skuggans Wärdshus och har även ett företag som levererar äkta och nylagad mat till många av Stockholms skolor. Hon är också känd TV-kock men mest av allt älskar hon att laga mat och att dela med sig av sina bästa ekorecept.

ISBN 978-91-87007-16-3

Utgiven på Bokförlaget Langenskiöld

Carolas ekosöta

För alla som vill njuta av sött men samtidigt göra gott för omvärlden, presenterar vi Carolas ekosöta.

Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker dessertbok. Självklara ingredienser i alla Carolas recept är ekologiska råvaror, samt en rejäl dos kärlek till både maten och naturen. Dinkelbullar med choklad och apelsin, äpplekompott, sommarmaränger och kokostorn omöjligt att motstå.

Carolas ekosöta är en smak- och bildsensation sida upp och sida ner. Recepten samspelar med Gunnar Bergkrantz vackra bilder och Karin Hubers lekfulla formgivning.

Varför inte avsluta en middag i trädgården med en ekologisk jordgubbscarpaccio som smakar både sommar och barndom?

Det förändrar kanske inte världen, men det är ett steg i rätt riktning. Ett ganska gott steg dessutom!

ISBN 978-91-977901-4-7

Utgiven på Bokförlaget Lagenskiöld

Ekoköket

Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker, mycket enkel kokbok. Självklara ingredienser i alla Carolas recept är ekologiska råvaror, samt en rejäl dos kärlek till både maten och naturen. Alla ingredienser är enkla att hitta i butiken. Boken visar i fallande ordning vad som är minst belastning på miljön, när man väljer sitt kött i butiken. Alltså startar boken med recept på vilt och avslutas med fågel. Vartannat recept är vegetariskt för att naturligt gynna alla underbara grönsaker, baljväxter och rotfrukter.

ISBN 978-91-976680-5-7

Utgiven på Bokförlaget Langenskiöld

Manna

Manna är en annorlunda bok om mat. Den innehåller över 80 läckra och personliga recept komponerade av Carola Magnusson. Den innehåller också tankar om maten vi äter och ny kunskap om hur våra matval påverkar livsvillkoren för människor, fiskar, pollinatörer, plankton och många andra stora och små varelser i när och fjärran.

Manna vann första pris av Måltidsakademien i kategorin Livsstilslitteratur 2005.

ISBN 91-975718-0-6

Utgiven av bokförlaget Langenskiöld