”Genom att laga mat, känna råvarors
kraft och närvaro i händerna”
”Genom att känna doft av ärlig
och genuin mat, skapas tid och kraft.”
”Med händerna i jorden och maten på bordet – det är vårt fokus.”
Föregående bild
Nästa bild

Carola Magnusson

Med händerna i jorden och maten på borden– det är vårt fokus!

Verksamheten bygger på min och mina medarbetares vilja, engagemang, kreativitet och kunskap.

 

"Genom vårt arbete vill vi göra sambandet tydligt mellan vår miljö och vad vi äter."

Hur och vad som serverades i skolmåltiden var startskottet. Mötet med gästerna, den massproducerade transporterade skollunchen och besluten bakom den. Pulvermos, färdiga färsrätter och pulversåser, anonymt industriprocessat och massor av tillsatser.

Kampen för att rädda den lilla matgästen från syntetiska kroppsfrämmande ämnen tog fart. Än idag vet vi inte vad som händer med våra kära barns kroppar när de äter färdigmat. Den sammantagna dos av tillsatser kan vissa dagar bli stor. Man debatterar idag om cocktaileffekten vid blandning av många E-nummer. Verksamheten bygger på min och mina medarbetares vilja, engagemang, kreativitet och kunskap. Vi kan inte tänka oss något härligare än att få arbeta med och tillaga bra råvaror, lära oss om deras ursprung och hur vi hanterar dem bäst.

För oss är det lika viktigt att sätta fokus på Moder Jords hälsa som vår egen. Verksamhet drivs av en kärlek till varsamt producerade råvaror och till arbetet med att presentera dem för andra. 

Carola mer än bara en kock

Utbildning och inspiration

Carola är en uppskattad och flitigt anlitad inspiratör. Vi erbjuder utbildningar med teori och praktik inom ekologi och matlagning. Kontakta oss så skräddarsyr vi efter Era behov.

Kokboksförfattare

Xxxxx

Tv-kock

Hela december har vi after ski tema i trädgården och på vår AW. I trädgården håller vi öppet med grill, soppa, smashed burger, varm choklad